50 jarig jubileum 2019

Op 9 maart 2019 bestond All Directions! 50 jaar.

Om dit te vieren zijn we op 9 maart gestart met een reunie voor alle koor en oud-koorleden. We zijn begonnen met een mis in de Sint Martinus kerk met aansluitend een gezellig avond in het tegenover de kerk gelegen ijsclubgebouw. Het was een geweldige avond. We hebben heel veel oud-koorleden gesproken en inmiddels is een van de mannen weer terug bij het koor. We hopen dat er nog een paar zullen volgen.

Kijk in het fotoalbum naar de foto’s  van deze gezellig avond.

All Directions! on tour.

Op 23 maart zijn we gestart met onze tour. Op vroege ochtend van 23 maart vertrok de bus met alle koorleden en aangevuld met een aantal belangstellenden, naar Sneek waar Peter van der Weide pastoor is van de Sint Martinus kerk aldaar. Peter is jarenlang pastoor geweest van de Kan-parochies. We hebben daar bij zondagmis gezongen met na afloop een miniconcert. Het was een geweldig leuke dag. We hebben heerlijk gezongen in een prachtige kerk. Na afloop hebben we onder het genot van koffie en broodjes bijgepraat met Peter. De foto’s vind je op de fotopagina.

Een week later, op 31 maart zijn we met dezelfde bus maar nu met Henk als chauffeur vertrokken naar het Brabantse Wouw waar Ryan Keetelaar Diaken is van de Sint-Lambertuskerk. Ook Ryan was vroeger verbonden aan de Kan-parochies. Bij aankomst stond Ryan de bus al op te wachten. We werden warm ontvangen met koffie en cake. In de prachtige kerk ontdekten we met het inzingen wat een prachtige akoestiek deze kerk heeft. Het was daarom ook heerlijk om ook hier de mis te mogen zingen. Na afloop was er weer koffie en broodjes en had iedereen de tijd om met Ryan te praten. Voor we weer naar huis gingen wilde Bruce in deze kerk met mooie akoestiek nog even het Onze Vader a capella zingen. Echt prachtig.

Luister hier naar de prachtige opname. 

https://www.facebook.com/robert.desain/videos/10218835529817840/


Op 12 mei 2019 sloten we het jubileum af. Hieronder het verslag uit de plaatselijk krant Weekblad Wijdemeren.

All Directions leeft!
ANKEVEEN – Zondag 12 mei sloot ‘t Ankeveense
koor All Directions! zijn 50-jarige Jubileum Tour af met een feestelijk Sing In Concert in de Nieuwe Harmonie.

Door: Saskia Luijer
Op 9 maart 1969 kwamen 32 mensen op de eerste repetitie
van het Ankeveens Jongerenkoor af. Nu, een halve eeuw jaar later, staan zes van hen nog steeds tussen de vijftig leden van het koor dat inmiddels
All Directions! heet. Geëerd met een glimmende jubileummedaille. Wat ooit als een kerkkoor begon, ontwikkelde zich in de loop der tijd tot een popkoor met een uitgebreid repertoire. De liedjes die eerst nog op het gehoor werden ingestudeerd, klinken tegenwoordig vanaf bladmuziek, want de
leden kregen de kunst van het notenlezen onder de knie. Maar naast deze muzikale groei en bloei, is het meest waardevolle de vriendschap die is ontstaan.
Het koor is een echte vriendenclub geworden en deelt deze warmte en gezelligheid graag tijdens ‘t Sing In Concert in de Nieuwe Harmonie. Luisteren en meezingen Na het welkomstwoord van voorzitter Pauline Verzijden, neemt ladyspeaker Selma van Dijk de presentatie in handen.
Vermakelijk, met humor en lichte zelfspot creëert zij een ontspannen
en gemoedelijke sfeer. Het wordt een middag om te genieten, om te luisteren naar het koor en mee te zingen met de bekende liederen. Bij het openingsnummer blijven we de kerkelijke roots toch een beetje trouw als Shaffy’s Zing Vecht Huil Bid Lach Werk en Bewonder op het programma staat. Krachtig en met een flink volume zingen koor en publiek onder de enthousiaste leiding van dirigent Bruce Skinner. Het combo bestaande uit Ludmilla de Klerk op piano, drummer Frits Zieltjens en gitaristen Ron
Riedijk en Joost van Ingen verzorgt de muzikale begeleiding.
Met een aantal popsongs laat All Directions! horen welke kwaliteit ‘t in huis heeft. Zo brengt het swingend en stralend Go Like Elijah van Chi
Coltrane op de planken, is de Earth Song van Michael Jackson een meer ingetogen lied en komt alle passie en power naar voren bij het uptempo nummer Hey Brother van Avicii.
De verschillende koorpartijen komen ook goed tot hun recht in Queens klassieker Bohemian Rhapsody, met een fraaie solo van Joost van Ingen op gitaar. Het publiek wordt uitgenodigd om in te zetten bij meezingers als Ich bin wie du, Schouder aan schouder, Avond en Mama Mia. ‘t Levenslied Zij gelooft in mij is een fantastische vertolking van Theo Blokker als Andre Hazes, en ook Rob Vermeulens solo als Hazes jr. bij het nummer Leef is meesterlijk. Hun aanstekelijke muziek laat de zaal luidkeels meezingen, de armen gaan de lucht in en de koorkleden zwaaien met hun kleurrijke All Directions! sjaaltjes. Het feest is compleet als we ter afsluiting de zelfgeschreven tekst zingen bij het lied Aan de Ankeveense plassen. Een ode aan het kleine dorp, met als treffende slotzin:
“Ja, in Ankeveen is het fijn.”